• "Ik ben Sven de Hoogd"
 • "Ballonvaren voor iedereen een unieke belevenis!"
 • "Ballonevenement Warstein"
 • "Ballonvaren boven Breda"
 • "Ballonvaren met de Zonnebloem"
 • "Ballonvaart in Metz Frankrijk grootste evenement van Europa"
 • "Ballonvaren in elke periode van het jaar"

 

Ballonvaart nieuws

Copyright  2008-2018

AD BALLON CUP 2018

RESLUTS

Warstein 2018


Jaarlijks vind er een ballonevenement plaats in Warstein dit jaar vond het plaats van 31 aug t/m 8 sept. 
Wij waren er een halve week bij van woensdag t/m zaterdag en hebben twee prachtige ballonvaarten gemaakt met BallonAiport uit Haren. Woensdagavond was een schitterende avond we zijn met maar liefst 129 andere ballonnen opgestegen. Als een van de eerste in de lucht. Want het was namelijk zo, hoe vroeger hoe beter. Dit ivm de windrichting en snelheid. De richting ging namelijk richting Meschede. Dit gebied kent veel bos voor je bij Meschede bent en dan nog een landings plek zoeken. Met een gemiddelde snelheid van 22 km/h op hoogte zijn we na 1 uurtje geland op een akker in Berghausen.Voor de foto’s klik hier

Donderdagochtend 6 september

De wekker liep vroeg af zo rond de klok van 5.
De gordijnen gingen open. Het was nog donker en we zagen een prachtige heldere sterren hemel. Het kan niet anders dat dit een mooie ballonvaart ochtend zou worden! En dat werd het ook. Om 05:45 aan het ontbijt bij de pilotenbriefing. Om 06:15 begon de briefing kort en krachtig! WE GAAN BALLONVAREN! Tijdens de briefing hadden er 90 piloten gemeld. Dus we gaan ballonvaren met 90 ballonnen! Volgens de meteo zou er een zwakke zuidelijke wind zijn. We gaan op het veld de ballon klaar maken. Echter een aantal ballonnen voor ons vertrokken en bleek er op hoogte geen zuidelijke richting te staan maar een westelijke richting. Hmmm…  Met die westen wind kom je een behoorlijk groot stuk bos tegen en het Naturpark Arnsberger Wald. Op hoogte gelukkig een gemiddelde snelheid van 26 km/h. Na 1 uur en 45 minuten zijn we geland in Bad Wünnenberg. Foto’s van deze ballonvaart klik hier

Vrijdag 6 september
Een rust dag helaas te veel wind en buien zowel in de ochtend en in de avond. Geen ballonvaarten dus. Overdag een rondleiding gedaan in de Brouwerij van Warsteiner. In de avond ging de nightglow wel door, echter zonder ballonnen ivm de wind dus alleen de manden. Totaal 60 manden.  Foto’s klik hier

Zaterdag 8 september
Helaas vanuit Warstein waaide het deze morgen te hard om op te kunnen stijgen. De ballonnen zijn een kleine 20 km uitgeweken naar het plaatsje Oeventrop . Dat dalletje ligt net iets dieper als Warstein en was het dus rustig daar om te kunnen ballonvaren. Een ballonnetje of 60 koos vanaf het Segelflugplatz in Oeventrop het luchtruim om richting Warstein te varen. Foto’s klik hier

Zaterdgavond 8 september

Alweer de laatste avond van de ballonfiesta in Warstein. De wind neemt af. Geen buien in de buurt. De ballonnen gaan de lucht in. Met een zwakke westen wind vaarde ze weer richting Bad Wünnenberg. Maar liefst 130 ballonnen kozen het luchtruim. Na de opstijgingen werden diverse ballonnen nog voor de show overeind gezet waaronder een ballon in de vorm van ‘’Jezus’’ 42 meter hoog uit Brazilië. Na dat alle ballonnen weer geland waren en terug keerden op het evenemententerein ging er een grootse nightglow van start met 25 ballonnen. Foto’s van deze avond klik hier

 

 

Maandag 6 augustus 2018

Vrijdag 10 en zaterdag avond 11 augustus is het weer tijd voor het jaarlijkse ballonfestival in Grave. Ook ik ben er beide avonden. Rond 20.15 uur verzorg ik een inloop ballon (PH-KIT) voor kinderen die een kijkje willen nemen in de luchtballon . En in de avond 22.30 uur de Night Glow. Kom gezellig langst op de ballonfiesta in Grave. En wie weet zie ik jou wel in de luchtballon! Tot dan.

27 april 2018:

De weergoden zijn ons vanavond goed gezind om te kunnen ballonvaren! Zoals ieder jaar proberen we weer over 538 Koningsdag te varen!

Wie Spot ons?

foto van Sven Ballooning.

Update 8 januari 2018

Over een kleine 1,5 week vertrekken we weer om een week te gaan ballonvaren in de Alphen. Dit jaar helaas niet naar Inzell maar naar Filzmoos. Deelnemers klik hier
Programma en overige klik hier

Update 8 oktober 2017

BALLONWEDSTRIJD SIBAticel 2017/2018

Organisatie:
Henk Broeders

General Information

Entry fee 
• € 60,-

Entry deadline 30 oktober 2017
Director Henk Broeders o.v.

Schedule:
Zaterdag 18 nov Check in 06.30 – 07.00
General briefing, aansluitend 
Task briefing 07.00
1° vaart 08.00
Task briefing 14.30
2° vaart 15.30
Tijden worden aangepast als de wedstrijd het op een latere datum is.

Inschrijving is geldig na ontvangst van het ingevulde inschrijvingsformulier (aan te vragen via henk2b@kpnplanet.nl) en na betaling van de entry fee.
Bij afgelasting zullen de inschrijvingsgelden terugbetaald worden.

Datum:
De eerste zaterdag 18 november en bij slecht weer een uitloop naar 25 november, 2-9-16 december, 6-13-20 januari
en 3-10-17 februari.

Verzekering:
Alle deelnemers moeten verzekerd zijn volgens de Europese normen.

Organisatie - General Information:
Henk Broeders
Oekelsebaan 2b
4881NG Zundert
Henk2b@kpnplanet.nl

Wedstrijd: 
Dit is een wedstrijd die met DBCC loggers zal gevaren worden. 
(zorg voor een loggerbevestiging aan de envelope op ongeveer 2 m boven nomex. Dit kan een lus of ring zijn)

Locatie:
Ad Ballon
Minervum 7346
4871 ZD Breda

Rules: 
AX-Mer 2017, aangepast door de organisatie

Entry fee:
Entry fee bedraagt € 60,-
Hierbij is automatisch de borg van de wedstrijdkaarten inbegrepen. Het wordt een lowbudget wedstrijd zonder prijzen, catering etc. etc.Na de wedstrijd worden de werkelijke kosten van de wedstrijd bekeken en wordt het restantbedrag naar je bankrekening terug gestort.

Kaarten:
De kaarten die gebruikt worden zijn dezelfde als tijdens ABC 2017 
Gelieve contact op te nemen indien u NIET over kaarten beschikt en dan aantal doorgeven

Catering:
Er is geen catering.
Indien de briefings bij Ad Ballon gehouden worden (afhankelijk van de passagiersvaarten)
staat er bij Ad Ballon een betaal koffieapparaat. Kosten bedragen 1 euro per consumptie

Gas:
Er is na de ochtendvaart mogelijkheid tot tanken. Gasprijs bedraagt € 1,25 per kilo. Deze moet na het tanken met kasgeld worden afgerekend. Gelieve bij inschrijving op te geven of u hierbij gebruik wenst te maken.

Update 11-9-2017

De 8e editie van Höfteballooning 2017 gaat niet door. Lees hier verder

Update 9-9-2017

Volg de Gordon Benett live klik hier

Update 27 mei 2017

RESULTS BBT 2017 klik hier

Updated 12 maart 2017

uitslag Ad Ballon Cup 2017 HIER

Eerste vaart Ad Ballon Cup is gevaren. Zie HIER de resultaten


Ad Ballon Cup weekend 4-5 maart is gecancelled wegens wind en regen.

Because of too much wind and rain the ABC Ad Ballon Cup weekend 4-5 March is cancelled. Waiting for better weather next weekend 11-12 March. 
info: www.ballonwedstrijden.nl
Afbeeldingsresultaat voor balloon storm

19 september 2016

GORDON BENNET 2016

Update 19-9-2016 20.03

During this day there were some technical problems. It seems that the balloon has a leakage problem. Until now ballasting was a permanent issue which is very unusually. We don't have enough ballast to cross the Alps at 17000 ft. We are risking then shortish of ballast for a save landing.
At the beginning of the evening are Rien and Ron landed safely in Meurcourt, France. They are obviously extremely disappointed.

In de middag bleek dat er wat technische problemen waren. Het lijkt erop dat de gasballon een lekkage probleem heeft. Tot nu toe is het verbruik van ballast permanent een issue geworden, wat erg ongebruikelijk is.
Het aflevelen bleef hiermee een continu probleem. De keuze voor een veilige landing kon nu nog gemaakt worden. Uiteraard zou een veilige landing, na een Alpen oversteek op een hoogte van 17000 voet in het geding kunnen komen door een tekort aan ballast.
Aan het begin van de avond zijn Rien en Ron veilig geland in Meurcourt, Frankrijk. Ze zijn uiteraard enorm teleurgesteld.


Bron: Rien Jurg

 

Gisterenavond/vannacht zijn we naar onze ballonvaart van Breda naar Gladbeck gereden. De start van de Gordon Bennett 2016. De start was twee uur later dan gepland. De eerste ballon steeg rond 23:50 op. Vanuit Nederland doen twee piloten mee Rien Jurg en Ron van Houten. Ze ballonnen hebben een noorden wind en gaan richting Italië. Foto's zie website 

After yesterday's balloon flight in Breda, we drove off to Gladbeck, start point of the 2016 Gordon Bennett. The start was delayed 2 hours and the first balloon aired at 23:50. Rien Jurg and Ron van Houten are representing the Netherlands. The balloons are following a north wind and are heading for Italy. For the photos, check the website! 

3 juli 2016'

ROUND THE WORLD BALLOON LAUNCH IS POSTPONED UNTIL NEXT WEEK

Based on weather forecast and recommendation from weather adviser the team have decided to abandon the Saturday morning launch. The conditions remain difficult due to the active cold front. The balloon would travel with it over its entire length till Tasmania, with an important precipitation and icing risk, possibly making the balloon heavier and obliging it to go to lower levels.


Bron: http://konyukhov.ru/en/news.html
Foto: Cameron Balloons

15 november 2015

Ad ballon Cup 2016 Ad Ballon organiseert ook in 2016 weer een Ad Ballon Cup 2016. Een tweedaagse officiële wedstrijd met markers en (FAI) met loggers, en vanzelfsprekend dus volgens de FAI rules.
AdBallonCup2016 1

De wedstrijdleiding is in handen van Jonas Maes. Erwin Pellegrom is dit jaar verantwoordelijk voor de scoring.

De data van de wedstrijd zijn zaterdag 27 en zondag 28 februari, met een uitloop bij slecht weer naar het weekend van 05 en 06 maart.

Er zullen maximaal 20 ballonnen ingeschreven worden.

De inschrijfkosten bedragen € 140,-, incl koffie, 2x lunch voor 4 personen en huur logger. (propaangas is voor eigen rekening)

Piloten die uitsluitend kunnen deelnemen tijdens één van de twee genoemde weekenden kunnen ook inschrijven. Uiteraard dit gaarne duidelijk aangeven op het inschrijfformulier.

Let op: alle inschrijvingen moeten uiterlijk vóór 06 februari binnen zijn, maar de inschrijving sluit zodra het aantal van 20 aanmeldingen is bereikt. Wees er dus op tijd bij, want vol is vol.

ALLE INFO

LOCATIE

27-28 februari uitloop 5-6 maart 2016

Ad Ballon
Minervum 7346 
4817 ZD Breda

TIMETABLE

Inchecken vrijdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur of 30 minuten voor General Briefing.

 • 27/02/16: SR 7.32hr LT  /  SS 18.16hr LT
 • 28/02/16: SR 7.30hr LT  /  SS 18.18hr LT
 • 05/03/16: SS 7.17hr LT  /  SS 18.29hr LT
 • 06/03/16: SS 7.14hr LT  /  SS 18.31hr LT

Briefingtijden volgt tzt

PRIJSUITREIKING

Na de vaart op zondag natuurlijk de prijsuitreiking.

INSCHRIJVING

Inschrijving is geldig na ontvangst van het ingevulde inschrijvingsformulier. De entry fee moet voor 13 februari 2016 over gemaakt zijn op bankrekeningnummer
Rabobank te Zundert NL51 RABO 01138.34.942 o.v.v. ABC 2016 en je naam.

Inschrijving eindigd op 6 februari 2016

Piloten die enkel kunnen deelnemen tijdens één van de twee weekends kunnen OOK inschrijven. Gelieve dit duidelijk aan te geven op het inschrijvingsformulier.

Entry fee is € 140,- Euro per team.

VERZEKERING

Alle deelnemers moeten verzekerd zijn volgens de Europese normen.

ORGANISATIE - GENERAL INFORMATION

Ad Ballon 
Henk Broeders
Minervum 7346 
4817 ZD Breda Nederland   
+31 (0)76-5145372 
+31 (0)6-53488438

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Stuur een mail naar henk2b@kpnplanet.nl voor een inschrijfformulier

RULES

AXMER 2015, aangepast door de organisatie

KAARTEN

De wedstrijdkaart is is bij het inchecken te verkrijgen. Wel vragen wij een borg van € 30,- voor 1 kaart. Deze borg te voldoen bij inchecken. Daarnaast is er een digitale versie mogelijk.

ACCOMMODATIE

De entry fee omvat volgende maaltijden voor piloot + 3:

 • Koffie voor de ochtendvaart en voor de middagvaart
 • Lunch op zaterdag en zondag

GAS

Er is mogelijkheid tot tanken bij Ad Ballon tegen kostprijs. Gelieve bij inschrijving op te geven of u hierbij gebruik wenst te maken.

 


16 september 2015

European Championship Hot Air Balloon for Women 2015.

De eerste resultaten zijn bekend klik hier

Afgelopen maandag was de opening. Van morgenvroeg is de eerste vaart gestart. Er waren twee opdrachten Hesitation Waltz (HW) en FLY ON. Hopelijk kunnen de een van deze dagen nog een keer varen om een geldig kampioenschap te krijgen. De wind en regen werkt deze week helaas niet mee. Foto’s zie hier

 

13 september 2015

G-OTTI Cameron Special Shape OTTI-34
Second hand "Ottifant" cloudhopper for Belgium 
G-OTTI, Cameron Special Shape OTTI-34, gebouwd 1995, 48 vluchten, 47 uur, 14 uur tethered.. Totaal Volume ongeveer 42,000 ft3 / 1,200 m3. Envelop weegt 84 kg.
Een ''nieuwe'' tweede hands ballon voor België een cloudhopper dit is een ballon zonder rieten ballonmand maar met een zitstoel onder de ballon en een gasfles op de rug. De ballon zal gevaren worden door Lowie van Luffelen uit Hoogstraten.

Foto's Matias Krug

 

Gordon Bennet 2015

26 augustus 2015

De eerste meteo analyse belooft een spannende Coupe Aéronautique Gordon Bennett:
De bijgevoegde afbeelding geven een wind-inschatting (zogenaamde "traject") voor de eerste 60 uur tijdens de vlucht. Het is een eerste lange-afstands prognose. De 3 scenario's laten de berekende aanvliegroute als piloten koos op een hoogte van 500 meter (rode lijn), 1500 meter (blauwe lijn) en 3000 meter (groene lijn) boven het oppervlak waarop we GND (grond) roepen in de luchtvaart toespraak te vliegen. Trajecten als deze worden berekend met behulp van super-computers van de nationale weer centra. Kenmerkend is dat de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) in de Verenigde Staten bieden piloten en hun support teams met waardevolle input voor hun besluiten die veel meer feiten en eigen oordeel rekening met de gekozen tactiek.

First meteo analysis promises an exciting Coupe Aéronautique Gordon Bennett:
The attached image reflects a wind-estimation (so called "trajectory") for the first 60 hours in flight. It is a first long-range forecast. The 3 scenarios show the calculated flight path if pilots chose to fly at altitudes of 500 metres (red line), 1500 metres (blue line) or 3000 metres (green line) above the surface which we call GND (ground) in aviation speech. Trajectories like this are calculated with the help of super-computers of national weather centres. Typically, the NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) in the USA provide pilots and their support teams with valuable input for their decisions which take many more facts and own judgement into consideration about the chosen tactics.

12 augustus 2015

Vrijdag 14 en zaterdag avond 15 augustus is het weer tijd voor het jaarlijkse ballonfestival in Grave. Ook ik ben er beide avonden. Rond 20.15 uur verzorg ik een inloop ballon (PH-KIT) voor kinderen die een kijkje willen nemen in de luchtballon . En in de avond 22.30 uur de Night Glow. Kom gezellig langst op de ballonfiesta in Grave. En wie weet zie ik jou wel in de luchtballon! Tot dan.

 

1 november 2014

Jump out of Belgium

"Jump Out Of Belgium" een zo ver mogelijke afstand proberen te varen.
De enige vereiste is dat je vertrekt in België.

Collega ballonvaarders Filip en Yves zijn op dit moment bezig met het maken van een long jump ballonvaart vanmorgen gestart in Sint-Niklaas (België) en rond ongeveer 9 uur boven Breda de ballon is net Emmen gepasseerd en gaat nu richting Duitsland!

7 oktober 2014:

De herfst doet zijn intrede komende dagen veel wind en regen word er verwacht helaas geen ideaal weer in Nederland voor ballonvaarten! In  Albuquerque, New Mexico is het jaarlijks grootste ballon evenement aan de gang bekijk hier onder de live stream! Aan dit ballon evenement doen ook ruim 100 special shapes mee!

Live webcam klik hier

21 september ’14
De dag dat de herfst begint ook meteen de eerste dag naar een maand non-stop ballongevaren te hebben de eerste dag dat het te hard waait om te ballonvaren.
Niet erg een dag rust komende week beloofd weer mooi rustig herfst weer te worden. Ook in de herfst en winter kunnen we mooie ballonvaarten maken!
Van deze mooie dagen zullen we ook zeker profiteren!

 

 

 

Facebook

Instagram

Twitter